Frytkownica powietrzna (Air fryer)

Przykładowe sposoby przygotowywania poszczególnych składników żywności za pomocą frytkownicy powietrznej (Duo Crisp - Air fryer)

Rodzaj żywności

Program Inteligentny

Temperatura

Czas

Akcesoria i uwagi

Szparagi

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

3 - 5 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Steki wołowe

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

12 - 15 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, ustaw i zapomnij

Suszona Wołowina

Dehydrate (Suszenie)

71°C

6 godzin

Kosz frytkownicy powietrznej z tacką do suszenia, ustaw i zapomnij

Ciasto

Bake (Pieczenie ciast)

182°C

27 minut

Naczynie do pieczenia wysmaruj masłem, postaw na stojaku i pozostaw bez przykrycia, użyj uchwytów stojaka, aby ułatwić wyciąganie ciasta

Różyczki kalafiora

Air Fry (Smażenie powietrzem)

77°C

2 - 5 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Kolby kukurydzy

Roast (Opiekanie na ruszcie)

205°C

10 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Ćwiartka kurczaka

Roast (Opiekanie na ruszcie)

205°C

20 - 22 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, ustaw i zapomnij

Nuggetsy z kurczaka mrożone

Broil (Pieczenie)

205°C

12 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Skrzydełka z kurczaka, świeże

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

19 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Skrzydełka z kurczaka, mrożone

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

19 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Babeczki

Bake (Pieczenie ciast)

185°C

17 minut

Naczynia do pieczenia wysmaruj masłem, postaw na stojaku i pozostaw bez przykrycia, użyj uchwytów stojaka, aby ułatwić wyciąganie babeczek

Falafele, mrożone

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

10 - 12 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Paluszki rybne, mrożone

Broil (Pieczenie)

205°C

10 - 12 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Frytki, świeże

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

22 - 24 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Frytki, mrożone

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

13 - 16 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Skóra owocowa

Dehydrate (Suszenie)

63°C - 66°C

4 - 6 godzin

Kosz frytkownicy powietrznej z tacką do suszenia, ustaw i zapomnij

Muffinki

Bake (Pieczenie ciast)

177°C

12 - 15 minut

Naczynia do pieczenia wysmaruj masłem, postaw na stojaku i pozostaw bez przykrycia, użyj uchwytów stojaka, aby ułatwić wyciąganie muffinek

Naczosy

Broil (Pieczenie)

205°C

5 - 6 minut

Tacka do suszenia / pieczenia

Pizza, mrożona

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

5 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, ustaw i zapomnij

Łosoś, świeży

Broil (Pieczenie)

205°C

10 - 12 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, ustaw i zapomnij

Krewetki, świeże

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

3 - 5 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Krewetki, mrożone

Air Fry (Smażenie powietrzem)

205°C

7 - 10 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Ciasto szpinakowe

Bake (Pieczenie ciast)

193°C

12 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, odwrócić w połowie

Filet z białej ryby

Broil (Pieczenie)

205°C

4 - 5 minut

Kosz frytkownicy powietrznej, ustaw i zapomnij

Frytkownica powietrzna (Air fryer)